Καθηγητές

Παραθύρα Βικτωρία

vik

 

Μανώλη Ευαγγελία

vag

Ονομάζομαι Παραθύρα Βικτωρία και κατάγομαι από την Καρδίτσα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή μου άρεσαν τα αγγλικά σαν γλώσσα και εξαιτίας αυτής της αγάπης και της αγάπης μου για τα παιδιά  αποφάσισα να γίνω καθηγήτρια αγγλικών. Στο πανεπιστήμιο γνώρισα σε βάθος την γλώσσα και μου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνώ, να γράφω και να εκφράζομαι στα αγγλικά κάτι που θεώρησα πολύ σημαντικό να διατηρήσω και στα μαθήματα μου για να μπορούν οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικροί με την αγγλική γλώσσα και να την αγαπήσουν.

Από το 2008 ως φοιτήτρια εργαζόμουν σε φροντιστήρια αγγλικών στη Θεσσαλονίκη και αργότερα αποφάσισα να γυρίσω στην Καρδίτσα και να συνεχίσω να κάνω μαθήματα με σκοπό κάποια στιγμή να ανοίξω το δικό μου φροντιστήριο. Το 2015 ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για την Ειδική Αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.  Διάλεξα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα γιατί με γοήτευε ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο μερικά παιδία κατανοούν και μαθαίνουν κάποιες έννοιες. Αυτά που έμαθα στο μεταπτυχιακό μου τα εφαρμόζω και στους μαθητές μου ανάλογα με τη μαθησιακή δυσκολία που έχουν προσπαθώντας πάνω απ’ όλα να τους κάνω να αγαπήσουν τη γλώσσα.

Το 2016 ανοίξαμε το φροντιστήριο Our School μαζί με τη συνάδελφο και φίλη μου Ευαγγελία Μανώλη με στόχο μας να κάνουμε όλους τους μαθητές μας να αγαπήσουν την αγγλική γλώσσα όσο εμείς. Τα μαθήματα γίνονται  μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργήσαμε ειδικά για τα παιδιά  και με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να γίνεται το μάθημα πιο αποτελεσματικό και να κρατά το ενδιαφέρον των παιδιών ζωντανό.

 

Η αγάπη μου για τις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία με οδήγησε στον μοναδικό μου στόχο να σπουδάσω Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία. Στην πορεία μου, έχοντας ξεκινήσει τη διδασκαλία από τα φοιτητικά μου χρόνια, συνειδητοποίησα νωρίς πως η πιο καθοριστική περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου είναι τα μαθητικά χρόνια και ότι δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» μαθητές.

Όλοι μπορούν να μάθουν, ο καθένας με διαφορετικό ρυθμό και τρόπο. Θεωρώ ότι η διδασκαλία θα πρέπει να εμπλουτίζεται με σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους, ώστε η μάθηση να είναι μια δημιουργική και όχι ανιαρή εμπειρία. Στόχος μου δεν είναι μόνο οι μαθητές να αποκτήσουν το περίφημο πτυχίο, αλλά και να μάθουν και να αγαπήσουν την αγγλική γλώσσα και μέσω της επαφής τους με αυτή να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Η διδακτική μου εμπειρία ξεκίνησε κάπου στο 2007, όταν κάποιοι γονείς μου εμπιστεύτηκαν τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στα παιδιά τους. Από εκεί και έπειτα εργάστηκα σε αρκετά φροντιστήρια όπως και στα Δημόσια ΙΕΚ Καρδίτσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα παρουσίασε και η συμμετοχή μου ως εξετάστρια προφορικών στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στην διοργάνωση και τη διαδικασία εξέτασης υποψηφίων.

Απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2009)

Newsletter

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε ενημερώσεις